Хляб от бадемово брашно с яйца
Безглутенов хляб с бадемово обезмаслено брашно и крем от тартар.
Бон Апети
Излъчен на 24.04.2017
Лесен хляб, подходящ за хора с алергия към глутен се учим да правим благодарение на Лора и Стоян. Тази странна питка без брашно ще е интересна дори и за онези, които просто искат да опитат алтернатива на бялото брашно и белите хлябове. За целта обаче трябва да си купите брашно от бадеми, като можете да опитате както с обезмаслено, така и с пълномаслено, което пък придава на хляба аромат на ядки.
Първо се разделят белтъците от жълтъците на яйцата, като белтъците се разбиват на пяна. Към тях можете да добавите крем от тартар, за да стане питката по-мекичка или пък да сипете някаква киселина. Следва да смесим жълтъците с масло, бакпулвер и бадемово брашно. Към това тесто добавяме белтъчената пяна и сме готови. Остава да пресипем сместа в намазнен съд и да изпечем за половин час. Ето вкусен домашен алтернативен хляб без месене и втасване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ