Бадемов сладкиш с млечен крем и алтернативни подсладители
Безглутенов десерт от бадемово брашно с крем сирене и сметана. Можете да подсладите със стевия или еритрол, за да се получи апетитен кето десерт.
Необходими продукти:
- 150 г бадеми или едро бадемово брашно
- 25 г масло
- подсладител по желание (40 г еритрол, 2 ч.л. стевия на прах, друго) или 2 с.л. захар, ако не държите сладкишът да е кето
- 150 мл гъста млечна незаквасена сметана (около 33% масленост)
- 10 г еритрол, 1 ч.л. стевия на прах, друг подсладител по желание или 1,5 с.л. захар (за подслаждане на крема)
- 150 г крем сирене
Начин на приготвяне:
1. Бдемите прехвърлете в чопър и смелете на брашно. Ако използвате директно брашно, отмерете си го в съдинка.
2. Разтопете маслото в тиган на среден котлон и изсипете бадемовото брашно. Добавете избрания от вас алтернативен подсладител или захар. Бъркайте докато усетите приятен бадемово-маслен аромат и брашното потъмнее леко. Прехвърлете го обратно в съдинката, защото ако остане в тигана дори и махнато от огъня, ще изгори.
3. Крем сиренето е добре да е на стайна температура. Прехвърлете го в купа и добавете захар или алтернативен подсладител. Разбийте с миксер.
4. Сипете сметаната при сиренето и разбийте отново.
5. Вземете коктейлни стъклени чаши и на дъното разпределете пласт бадемови трохи. След това сложете пласт крем, после пак трохи и завършете с крем. Можете да украсите с цели или филирани бадеми и листа мента. Добре е да сервирате скоро, защото трохите попиват влага от крема и ще загубят хрупкавостта си.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ