Хапки с прошуто
Ордьовър с месо и сирене.
Необходими продукти:
- 30 тънки филийки багета
- 15 резена много тънко нарязано прошуто
- 30 много тънки филийки козе сирене
- мащерка
- зехтин
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 150°С. Сложете хляба в тавичка и поръсете леко със зехтин, след това със сол и пипер. Печете за 4 мин. и извадете от фурната. Заделете да се охладят.
2. Нарежете прошутото на две по дължина и заделете.
3. Счукайте хубаво в саханче шепа листа мащерка и ги полейте с малко зехтин. Намажете с така овкусената мазнина прошутото и от двете страни.
4. Увийте всеки резен сирене с лента прошуто, така че сиренето да се подава леко от прошутото. Сложете по едно такова рулце върху всяка филийка откъм препечената страна.
5. Загрейте предварително фурната на 180°С. Сложете готовите хапки с прошуто във фурната за 10-12 мин. или докато прошутото стане хрупкаво, а сиренето се разтопи, но без да се втечнява.
6. Украсете с още малко листа мащерка и поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ