Ордьовър от пълнена лазаня с кайма
Хапки от паста с кайма и хрупкава панировка.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 6 скилидки чесън
- растителна мазнина за пържене
- 500 г кайма (телешка)
- 250 мл гъста доматена салца (сос маринара)
- сол и пипер
- 100 г твърда моцарела (може кашкавал или пармезан)
- 1 пакет кори за лазаня
- подсолена вода за варенето
- брашно, яйце и галета за панирането
Начин на приготвяне:
1. Обелете лука и чесъна и ги наситнете.
2. Сгорещете 3-4 с.л. олио в тиган и запържете лука и чесъна за минута. Добавете каймата и пържете докато стане на трохи и водата от нея започне да извира. Овкусете със сол и пипер и дръпнете от огъня за 5 мин. да се изсуши.
3. Върнете отново на умерен котлон, залейте с доматената салца и гответе 5-6 минути като периодично бъркайте. После отново махнете от огъня и добавете рендосаната моцарела или друго сирене.
4. Кипнете вода, подсолете я и сварете в нея лазанята според инструкциите на опаковката. След това разпловете по дължина всяка лента, за да се получат две по-тесни и също така дълги лентички.
5. Слагайте по малко от плънката в средата на всяка лентичка и завивайте на рулце. Гледайте видеото ТУК, за да се ориентирате как се прави. Готовите рулца подредете в чиния и приберете за 10 ми. във фризера.
6. През това време си разбийте яйце в купичка, в друга сипете галета, а в трета - брашно. Не слагайте много, защото ще се овлажни. Сипвайте си на няколко пъти по време на панирането.
7. Охладените лазаня хапки овалвайте първо в брашно, после в яйце, след това галета, пак яйце и пак галета. Върнете във фризера за още 15 минути.
8. Пържете в умерено сгорещено олио на маслена баня до плучаването на златиста и хрупкава коричка. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.
9. Сервирайте със сос за потапяне (кетчуп, барбекю, чеснов) и се насладете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ