Регистрация

Хавайска риба тон със сусам

Хавайска риба тон със сусам
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3550

Салатно предястие с риба тон, ядки и чили.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г прясна риба тон
  • 1/2 с.л. сусамови семена
  • 2-3 стръка зелен лук
  • сушено чили
  • соев сос
  • сусамово олио
  • водорасли по избор (по желание)
  • смлени ядки кукуи (по желание) (може да замените с макадамиа или кашу)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете рибата тон на кубчета с големина около 2 см х 2 см.

2. Препечете около 1/2 с.л. сусамови семена в сух тиган, като ги разбърквате непрекъснато, за да не изгорят. Сложете ги в голяма купа с рибата тон.

3. Нарежете 2-3 стръка зелен лук, заедно с перата и ги прибавете в купата. След това добавете чилито на вкус, малко водорасли (ако ще използвате) и съвсем малко сусамово олио и соев сос. Добавете щипка сол.

4. Смесете всичко внимателно с ръце. Оставете да престои за няколко минути, докато се обединят вкусовете и поднесете, поръсено със смлени ядки по желание.

 

Източник: opensourcefood.com

риба тон

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта