Хавайска риба тон със сусам
Салатно предястие с риба тон, ядки и чили.
Необходими продукти:
- 200 г прясна риба тон
- 1/2 с.л. сусамови семена
- 2-3 стръка зелен лук
- сушено чили
- соев сос
- сусамово олио
- водорасли по избор (по желание)
- смлени ядки кукуи (по желание) (може да замените с макадамиа или кашу)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете рибата тон на кубчета с големина около 2 см х 2 см.
2. Препечете около 1/2 с.л. сусамови семена в сух тиган, като ги разбърквате непрекъснато, за да не изгорят. Сложете ги в голяма купа с рибата тон.
3. Нарежете 2-3 стръка зелен лук, заедно с перата и ги прибавете в купата. След това добавете чилито на вкус, малко водорасли (ако ще използвате) и съвсем малко сусамово олио и соев сос. Добавете щипка сол.
4. Смесете всичко внимателно с ръце. Оставете да престои за няколко минути, докато се обединят вкусовете и поднесете, поръсено със смлени ядки по желание.
риба тон
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ