Хавайска оризова салата с анананс
Салата с плодове, ориз и подправки.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. дългозърнест ориз
- 2 ч.ч. зеленчуков бульон
- 1/2 ч.л. куркума на прах
- 3/4 ч.ч. ананас, нарязан
- 1/2 ч.ч. манго, нарязано
- 1/4 ч.ч. орехи, едро счукани
- 1/3 ч.ч. стафиди
- 1/2 ч.ч. краставици, нарязани
- 1/2 стрък целина, нарязан
За дресинга:
- 4 с.л. лимонов сок
- 3 с.л. мед
- 2 с.л. ананасов сок
- 1 скилидка чесън
- едра сол, натрошена
- пипер, натрошен
Начин на приготвяне:
1. Измийте хубаво ориза.
2. В тенджерка, смесете бульона с куркумата и оставете да заври.
3. Прибавете ориза. Варете на слаб огън до готовност.
4. Отцедете, изплакнете и сложете на равномерен слой в тавичка да се охлади.
5. Смесете продуктите за дресинга, като ги разбиете в купа. Опитайте и доовкусете, ако е необходимо.
6. В купа за сервиране смесете ориза, ананаса, мангото, орехите, стафидите, краставицата и целината.
7. Полейте с дресинга и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ