Регистрация

Фритата с тиквички

Фритата с тиквички
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3258

Омлет със зеленчуци и пармезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ връзка джоджен
  • 1 голяма или 2 малки тиквички
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • 1 глава лук
  • 4 яйца
  • 50 г настърган пармезан
  • сол
  • смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно подправките и нарежете тиквичките на кръгчета.

2. Нагорещете малко олио в тиган, добавете чесъна, лука и тиквичките. Пържете на силен огън за 5 мин., като разбърквате. Отстранете чесъна от огъня и поръсете с подправките.

3. Сложете яйцата в голяма купа и ги разбийте енергично с вилица. Добавете настъргания пармезан, нарязаните на ситно подправки и малко сол и пипер.

4. Излейте сместа с яйцата върху тиквичките и ги запържете на среден огън, като често разклащате тигана, за да не се залепят яйцата с тиквичките.

5. Когато яйцата започнат да се запържват по краищата, обърнете краищата към центъра с дървена лъжица.

6. Когато основата на яйцата също се изпържи, сложете голяма чиния върху тигана и бързо го обърнете. Сложете една лъжица зехтин в тигана и върнете фритатата обратно, за да се запържи до кафяво и от другата страна.

7. Фритатата трябва да е златистокафява отвън и мека отвътре.

8. Сервирайте ястието горещо или студено и нарязано на кубчета като аперитив.

Можете да използвате и други зеленчуци в тази рецепта като например пържен артишок, зелен грах, аспержи, чушки и др.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта