Омлет на фурна с гъби и моцарела
Дебела солена палачинка с микс от гъби, масло и моцарела.
Бон Апети
Излъчен на 06.02.2018
Готвили ли сте палачинки на фурна? В първия момент очакваният отговор е "не", но ако се замислим, това си е познатата италианска фритата или пък всеки домашен опит за омлет, обърнат и запечен от тиган в тавичка. Има и по-лесен начин да се получи. В това ни убеждават Лора и Стоян, като правят подобие на фритата, което директно се бута във фурната до готовност. А после се гарнира с ароматно масло и печени гъби асорти.
Започваме с гъби, защото изискват своето време. Почистени и нарязани, те се покапват със зехтин и се овкусяват със сол, пипер и мащерка. После се запичат за 20-30 минути на фурна и така топингът за нашата огромна палачинка е готов. А докато гъбите се пекат, не губим време. Първо смиламе на прах сухи манатарки и след това ги смесваме с масло. Можете да добавите и чесън в него и ще имате идеална подправка за солени ястия. Маслото се увива във фолио и се прбира на студено, за да се стегне. А щом потрябва, просто си режем от него.
Сместа за дебелия омлет правим като разбиваме яйца с мляко и брашно и ги изсипваме в тиган с огнеупорна дръжка или тава с по-високи бордове. Водещите предлагат да накъсаме моцарела и да пуснем в омлета, преди да го бутнем във фурната. А когато се изпече, го гарнираме с печените гъби и нарязваме парчета от ароматното масло, което се разтапя и освобождава ароматите си върху ястието. Готово е за хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ