Регистрация

Фритата с картофи и бекон

Фритата с картофи и бекон
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1969

Печени картофи с бекон, яйца и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г картофи
  • 2 глави лук
  • 100 г кашкавал
  • 200 г бекон или шунка
  • 4 яйца
  • сол и пипер на вкус
  • 50 мл растителна мазнина
  • зеленчуци и билки за украса

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука, а картофите нарежете на неголеми кубчета. На кубчета със същите размери нарежете и колбаса.

2. Сгорещете растителнаа мазнина, изсипете в нея лук, гответе 2-3 минути като разбърквате периодично и след това добавете и картофите. Гответе докато започнат да омекват във вътрешността си, после добавете и колбаса и пържете докато и той омекне.

3. Разбийте яйцата с подправки на вкус.

4. Намазнете си тава и изсипете съдържанието на тигана в нея. Залейте с яйчената смес и разбъркайте. Печете в предварително захрята фурна за 10 минути.

5. Рендосайте кашкавла и на 10-тата минута поръсете ястието. Върнете да се допече за още десетина минути.

6. Поднесете с гарнитура от зеленчуци и поръсено с пресни подправки.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта