Картофен огретен със сирене, мляко и масло
Огретен с варени картофи в млечен сос и сиренена коричка.
Необходими продукти:
- 700 грама картофи
- 500 грама бяло сирене
- 100 грама масло
- 400 мл прясно мляко
- 3 кубчета пилешки или зеленчуков бульон
- микс сушени зеленчуци (по желание, но можете да ги замените с прясна целина, магданоз и копър)
- 100 грама кашкавал за гарниране
- вода за варене
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите и ги обелете.
2. Нарежете ги на кубчета в тавичка среден размер.
3. Загрейте млякото в купичка без да го кипвате, сложете в него маслото, за да се разтопи, разтворете бульоните, сипете зеленчуците и натрошете сиренето на едри късове.
4. С така приготвената смес залейте картофите в тавичката, разбъркайте внимателно и печете в средата на фурна без вентилатор докато сосът се редуцира на ¾.
5. По желание малко преди изваждане гарнирайте с настърган кашкавал и върнете за няколко минути да се запече коричката.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ