Френско-италиански касерол с панетоне
Коледна закуска по европейски.
Необходими продукти
За заливката:
- 2 супени лъжици кленов сироп
- 100 гр масло, меко
- 3/4 ч.ч. кафява захар
- 1/2 натрошени орехи
За сместа:
- 6 яйца
- 1 ч.ч. мляко
- 1/2 ч.ч. смес от мляко и сметана
- 1 ч.л. индийско орехче
- 1 ч.л. канела
- 1 ч.л. ванилия
- хляб панетоне (италиански празничен хляб)
Начин на приготвяне
1. Смесете съставките за горния слой и ги оставете до сутринта.
2. В намаслена тава 9 x 13 разчупете хляба на парчета и разнесете по цялата тава. Разбийте заедно съставките за сместа в купа и залейте хляба. Покрийте с фолио и оставете в хладилника до сутринта.
3. На другия ден сложете тавата в хладилника на 175 градуса за 45 минути. Оставете да изстине около 20 минути преди сервиране. Най-добре сервирайте с ягоди и бита сметана!
Винаги го приготвям за големи тълпи за закуска, особено подходящо е за уживените Коледни сутрини! Така че се погрижете да си спестите малко стрес и от предната вечер да подготвите тази страхотна закуска. Всички ще си мислят, че цяла сутрин сте се мъчили!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ