Регистрация

Френско-италиански касерол с панетоне

Френско-италиански касерол с панетоне
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3035

Коледна закуска по европейски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти


За заливката:

  • 2 супени лъжици кленов сироп
  • 100 гр масло, меко
  • 3/4 ч.ч. кафява захар
  • 1/2 натрошени орехи

За сместа:

  • 6 яйца
  • 1 ч.ч. мляко
  • 1/2 ч.ч. смес от мляко и сметана
  • 1 ч.л. индийско орехче
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. ванилия
  • хляб панетоне (италиански празничен хляб)


Начин на приготвяне


1. Смесете съставките за горния слой и ги оставете до сутринта.

2. В намаслена тава 9 x 13 разчупете хляба на парчета и разнесете по цялата тава. Разбийте заедно съставките за сместа в купа и залейте хляба. Покрийте с фолио и оставете в хладилника до сутринта.  

3. На другия ден сложете тавата в хладилника на 175 градуса за 45 минути. Оставете да изстине около 20 минути преди сервиране. Най-добре сервирайте с ягоди и бита сметана!

Винаги го приготвям за големи тълпи за закуска, особено подходящо е за уживените Коледни сутрини! Така че се погрижете да си спестите малко стрес и от предната вечер да подготвите тази страхотна закуска. Всички ще си мислят, че цяла сутрин сте се мъчили!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта