Регистрация

Касерола с чоризо и моцарела

Касерола с чоризо и моцарела
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3605

Пикантно предложение за любителите на пастата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г ротини паста (или паста по избор)
  • сол
  • 450 г люта или пикантна италианска наденица или чоризо (люто или пикантно)
  • 1/2 ч.ч. нарязан на кубчета лук
  • можете да добавяте и други зеленчуци като нарязани чушки, ако предпочитате и/или пиперони
  • 1 ч.ч. печурки, нарязани по желание
  • 1 ч.ч. сос пица или маринара
  • 2 ч.ч. натрошена моцарела
  • 1/4 ч.ч. натрошен пармезан

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180ºС.  и кипнете вода в голяма тенджера. Добавете 1 с.л. сол и сварете пастата за 6-7 мин. и прецедете. Пастата трябва да е твърда.

2. В голям тиган запържете наденицата или чоризото за около 5 до 10 мин. Добавете лука и гъбите (плюс всички останали зеленчуци, ако сте избрали някакви или пиперонито), задушавайте 3-4 мин. или до омекване на зеленчуците. Добавете сварената паста и соса. Разбъркайте хубаво и махнете от огъня.

3. Сложете половината смес за касероката в подходящ съд с размери  20,3 x 20,3 см. Поръсете  1 1/2 ч.ч. натрошена моцарела отгоре. Печете 15 мин. и извадете от фурната, след което покрийте с 1/2 ч.ч. натрошена моцарела и 1/4 ч.ч. пармезан. Печете още няколко мин. докато сиренето се разтопи и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта