Касерола с чоризо и моцарела
Пикантно предложение за любителите на пастата.
Необходими продукти:
- 450 г ротини паста (или паста по избор)
- сол
- 450 г люта или пикантна италианска наденица или чоризо (люто или пикантно)
- 1/2 ч.ч. нарязан на кубчета лук
- можете да добавяте и други зеленчуци като нарязани чушки, ако предпочитате и/или пиперони
- 1 ч.ч. печурки, нарязани по желание
- 1 ч.ч. сос пица или маринара
- 2 ч.ч. натрошена моцарела
- 1/4 ч.ч. натрошен пармезан
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180ºС. и кипнете вода в голяма тенджера. Добавете 1 с.л. сол и сварете пастата за 6-7 мин. и прецедете. Пастата трябва да е твърда.
2. В голям тиган запържете наденицата или чоризото за около 5 до 10 мин. Добавете лука и гъбите (плюс всички останали зеленчуци, ако сте избрали някакви или пиперонито), задушавайте 3-4 мин. или до омекване на зеленчуците. Добавете сварената паста и соса. Разбъркайте хубаво и махнете от огъня.
3. Сложете половината смес за касероката в подходящ съд с размери 20,3 x 20,3 см. Поръсете 1 1/2 ч.ч. натрошена моцарела отгоре. Печете 15 мин. и извадете от фурната, след което покрийте с 1/2 ч.ч. натрошена моцарела и 1/4 ч.ч. пармезан. Печете още няколко мин. докато сиренето се разтопи и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ