Френска лучена супа с кашкавал и вино
Супа с карамелизиран лук, бяло вино и телешки бульон.
Френската лучена супа е кулинарна класика, която на пръв поглед звучи лесно за приготвяне, но си има специфики и тънкости на направа, за да стане идеална и да носи автентичния си вкус. Именно тези тарикатски стъпки на направа се разкриват в рецептата за френска лучена супа на Tasty.
Лукът се нарязва на полумесеци и се задушава в масло и зехтин за 20 минути. Добавя се сол, захар и брашно и се разбърква. Налива се телешки бульон постепенно, после и бяло вино, овкусява се с дафинов лист и се оставя да къкри на слаб огън за 40 минути. През това време можете да си направите крутоните, като намажете филийки хляб със зехтин и ги запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.
Финалните щрихи на супата са овкусяване със сол и пипер и добавка на рендосан лук и рендосано жълто сирене. Супата се разпределя в огнеупорни купички, отгоре се слага по една филия запечен хляб и се поръсва обилно с кашкавал. Запича се за 3 минути на фурна, колкото да се получи вкусна кашкавалена коричка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ