Форшмак - пастет от маринована риба с картофи и яйца
Разядка с риба и варени картофи, която може да се използва и като сос за мазане.
Необходими продукти:
- 2 картофа
- 1 глава лук
- 1 ябълка
- 2 яйца
- 100 г масло
- 300 г маринована херинга
- връзка копър
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.л. оцет
Начин на приготвяне:
1. Сложете картофите да се варят. Яйцата пуснете в почти кипнала вода и варете поне 8 минути след кипване.
2. Нарежете на хапки рибата, лука, ябълката. Маслото нарежете на парченца и приберете в хладилника, за да се стегне. Оберете само листенцата на копъра и ги измийте и наситнете. Когато яйцата и картофите са готови обелете и нарежете на едро.
3. В тази рецепта се използва машина за мелене на месо и продуктите се прекарват през нея. Ако нямате можете да режете много на ситно или да използвате чопър, но не очаквайте идеалната текстура.
4. Започнете с меленето на картофите, после лука, ябълката, яйцата, рибата и на финала маслото. Обединете продуктите в един съд.
5. Добавете наситнения копър, оцета и зехтина и разбъркайте хубаво. Дръжте в хладилник до момента на сервиране, като знайте, че ябълката може да потъмнее при по-дълъг престой, но това не бива да ви притеснява.
6. Сервирайте като разядка за боцкане, с хляб или крекери за мазане или солети за топкане - много е апетитно.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ