Регистрация

Форшмак - пастет от маринована риба с картофи и яйца

Форшмак - пастет от маринована риба с картофи и яйца
Средно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 1805

Разядка с риба и варени картофи, която може да се използва и като сос за мазане.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 картофа
  • 1 глава лук
  • 1 ябълка
  • 2 яйца
  • 100 г масло
  • 300 г маринована херинга
  • връзка копър
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. оцет

Начин на приготвяне:

1. Сложете картофите да се варят. Яйцата пуснете в почти кипнала вода и варете поне 8 минути след кипване.

2. Нарежете на хапки рибата, лука, ябълката. Маслото нарежете на парченца и приберете в хладилника, за да се стегне. Оберете само листенцата на копъра и ги измийте и наситнете. Когато яйцата и картофите са готови обелете и нарежете на едро.

3. В тази рецепта се използва машина за мелене на месо и продуктите се прекарват през нея. Ако нямате можете да режете много на ситно или да използвате чопър, но не очаквайте идеалната текстура.

4. Започнете с меленето на картофите, после лука, ябълката, яйцата, рибата и на финала маслото. Обединете продуктите в един съд.

5. Добавете наситнения копър, оцета и зехтина и разбъркайте хубаво. Дръжте в хладилник до момента на сервиране, като знайте, че ябълката може да потъмнее при по-дълъг престой, но това не бива да ви притеснява.

6. Сервирайте като разядка за боцкане, с хляб или крекери за мазане или солети за топкане - много е апетитно.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта