Регистрация

Пиле къри по Филипински

Пиле къри по Филипински
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3540

Пикантно пилешко от филипинската кухня.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2-3 супени лъжици олио 
  • 3 картофи, обелени и нарязани на четвъртинки
  • половин килограм пиле, на парчета
  • 3 скилидки чесън, смлян
  • 1 голям лук, на четвъртинки
  • 1 супена лъжица рибен сос 
  • 3 супени лъжици къри на прах
  • сол и пипер 
  • 1 чаша вода
  • 1 червена камба на големи кубчета
  • 1 зелена камба на големи кубчета
  • 3 стръка целина, нарязани на парчета с дължина около 3 см.
  • 1 чаша кокосово мляко или кондензирано мляко

Начин на приготвяне:

1. Изпържете картофите в тиган. Оставете ги настрани. 

2. В същия тиган, изпържете парчетата пиле докато станат златистокафяви.

3. Добавете чесъна и лука. Задушете за няколко минути докато омекнат. 

4. Добавете патис - филипински рибен сос, и овкусете с къри на прах, сол и пипер. Разбъркайте за около 2 минути. 

5. Добавете вода. Покрийте съда докато сместа заври. Намалете огъня. Добавете целина, камби и пържените картофи. Оставете да къкри 3 минути или докато е полуготово.

6. Прибавете млякото и от време на време разбърквайте. Гответе още 7 минути или по-малко, ако използвате кондензирано мляко.

7. Свалете от огъня. Сервирайте горещо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта