Филе от треска с гуакамоле
Рибена яхния със зеленчуци и подправки, придружена от питка.
Необходими продукти:
- 6 филета риба треска
- морска сол (около 1,5 с. л.)
- 1 и 3/4 ч.ч. брашно
- 1 ч. л. бакпулвер
- 1 и 3/4 ч.ч. вода
- микс подправки – чеснова сол, лук на прах, черен пипер и риган
- 1/2 ч.ч. нарязани червени и зелени чушки
- 1/4 ч.ч. нарязан магданоз
- 4 скилидки чесън, нарязани
- зехтин
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Напълнете до средата голяма тенджера с вода и я кипнете. Прибавете морската сол, разбъркайте и сложете във водата филетата от треска. Намалете котлона на средна степен и оставете да врат.
2. В голяма купа смесете брашното с бакпулвера и водата и разбъркайте – трябва да получите смес с гъстотата на палачинково тесто. Оставете настрани.
3. Когато рибните филета са готови, извадете ги от водата и ги накъсайте на дребно. Овкусете ги с подправките, добавете към тях чесъна, чушките и магданоза. Добавете към сместа около 1 с. л. зехтин и я смесете с „палачинковото” тесто.
4. Загрейте олио в тиган за пържене и изпържете от тестото кръгли питки (не ги правете прекалено дебели, защото ще бухнат заради бакпулвера).
5. Сервирайте с гуакамоле.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ