Регистрация

Филе от треска с гуакамоле

Филе от треска с гуакамоле
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3402

Рибена яхния със зеленчуци и подправки, придружена от питка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 филета риба треска
  • морска сол (около 1,5 с. л.)
  • 1 и 3/4 ч.ч. брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1 и 3/4 ч.ч. вода
  • микс подправки – чеснова сол, лук на прах, черен пипер и риган
  • 1/2 ч.ч. нарязани червени и зелени чушки
  • 1/4 ч.ч. нарязан магданоз
  • 4 скилидки чесън, нарязани
  • зехтин
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Напълнете до средата голяма тенджера с вода и я кипнете. Прибавете морската сол, разбъркайте и сложете във водата филетата от треска. Намалете котлона на средна степен и оставете да врат.

2. В голяма купа смесете брашното с бакпулвера и водата и разбъркайте – трябва да получите смес с гъстотата на палачинково тесто. Оставете настрани.

3. Когато рибните филета са готови, извадете ги от водата и ги накъсайте на дребно. Овкусете ги с подправките, добавете към тях чесъна, чушките и магданоза. Добавете към сместа около 1 с. л. зехтин и я смесете с „палачинковото” тесто.

4. Загрейте олио в тиган за пържене и изпържете от тестото кръгли питки (не ги правете прекалено дебели, защото ще бухнат заради бакпулвера).

5. Сервирайте с гуакамоле.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта