Гуакамоле със сладък лук
Мексикански сос за потапяне и мазане с авокадо.
Необходими продукти:
- зряло авокадо
- 4 узрели под слънцето домати, ситно нарязани
- сладък лук, ситно нарязан
- кориандър, ситно нарязан
- сок от лайм
- сол
Добавки по желание:
- 2 зелени люти чушки (за още пикантност)
- чист зехтин (за по-гладка текстура)
Начин на приготвяне:
Никога не съм била голям фен на авокадото и не си бях правила труда да видя как се прави гуакамоле; то беше просто един от онези сосове, които купувам без да се замисля. Въпреки че наскоро реших да се изправя срещу храните, които не обичам и да се опитам да ги превърна в нещо, което не бих имала против да ям; оказа се, че гуакамолето всъщност е един много лесен сос за топене, и много по-вкусен приготвен домашно, отколкото купен от супермаркета.
1. Разполовете авокадото и изстържете месестата част на плода и костилките в купа. Добавете сока от лайм и с помощта на вилица, размачкайте добре.
2. Добавете нарязаните домати, сладък лук и кориандър и разбъркайте добре. Подправете на вкус.
3. Отстранете костилките и СЕРВИРАЙТЕ.
Знаехте ли…
Като използвате същите съставки, но замените авокадото със зелени люти чушки, получавате мексикански сос (нарича се мексикански, защото цветовете напомнят на мексиканското знаме)!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ