Фетучини алфредо със скариди, аспержи и грозде
Паста с морски дартове и плодове.
Необходими продукти:
- 250 г скариди, обелени и почистени
- аспержи, нарязани на 7,6 см парчета
- шепа сладко червено грозде (без семената)
- 1 пакет сушена лингуини паста (а най-добре прясна паста)
- 200 мл пълномаслена сметана
- шепа настърган пармезан или сирене "Пекорино Романо" (кашкавал от овче мляко)
- 1 ч.л. едро смлян червен пипер
- малко бяло вино
- зехтин
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
На пастата:
1. Сварете в подсолена вода до ал денте.
На сметановия сос:
1. В тавичка със сгорещен зехтин, прибавете едро смления червен пипер, скаридите и сол. Когато са наполовина готови, прибавете малко бяло вино. Оставете алкохолът да се изпари и махнете скаридите от огъня. Заделете.
2. В същия съд изсипете пълномаслената сметана и намалете огъня до среден. Като бъркате непрекъснато, прибавете шепа настъргано сирене. Овкусете с пипер на вкус.
3. Когато сметаната се посгъсти, прибавете аспержите и скаридите. Гответе 3-4 мин., след това свалете от котлона. Сложете вътре сварената паста и овкусете, ако е необходимо.
4. Прибавете гроздето преди поднасяне и поръсете с още настъргано сирене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ