Псевдо-пиле Алфредо
Изключително подробна рецепта за паста с пилешко и сос.
Необходими продукти:
- гъбена крем-супа
- 300 г пилешко (която и да е част) - може да се замени с тофу или някакъв друг протеин
- 1 сладка чушка
- гъби
- други зеленчуци по избор
- паста (за тази рецепта са използвани спагети)
- пресен босилек
- 1-2 ч.л. италиански подправки
- бяло вино (независимо какво)
- щипка морска сол (може да се замени с трапезна)
- 2-3 ч.л. счукан чесън
- 1-2 ч.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Подготовка:
1. Измийте и нарежете зеленчуците на ленти или кубчета.
2. Сварете пастата за около 7-8 мин. или докато стане ал денте.
3. Затоплете гъбената крем супа като разбърквате от време на време.
На пилето:
1. В отделен тиган сипете зехтина и прибавете счукания чесън.
2. Сипете бялото вино и пилето.
3. Гответе до покафеняване (можете да прибавите брашно към пилето преди да го сложите в тигана, за да стане по-кафяво).
4. Поръсете с щипка-две морска сол за вкус.
5. Пилето става бързо, така че внимавайте да не изгори.
6. Щом стане леко златисто, изключете котлона.
7. Отделете настрана.
На соса:
1. След пилето сложете зеленчуците.
2. Разбърквайте от време на време.
3. Прибавете накъсаните листа пресен босилек в соса.
4. Сипете и италианските подправки и разбъркайте.
5. Сосът става готов за не повече от 7 мин. (внимавайте зеленчуците да не се разкашкат) .
6. Изключете огъня.
Поднасяне:
1. Пастата се слага първа.
2. Прибавете соса.
3. Ако искате разбъркайте.
4. Украсете с още босилек.
5. Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ