Регистрация

Уттапам - индийски хляб

Уттапам - индийски хляб
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 5200

Индийски пържени зеленчукови хлебчета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

* За да си приготвите тези питки, емблематични за индийската кухня, най-добре отидете със списъка със съставките директно в магазин за индийски хранителни продукти, защото някои от тях са трудно намираеми в широката хранителна верига, но са достатъчно разпространени в рецептите от Индия. 

За основата:

  • оризово брашно
  • брашно от нахут
  • сол на вкус

За топинга:

  • морков (настърган)
  • лук (фино нарязан)
  • чили (фино нарязано)
  • кориандър (фино нарязан)
  • домати (фино нарязани)

Начин на приготвяне:

1. Пригответе течното тесто като смесите оризовото брашно и брашното от черен нахут в съотношение 2:1. Прибавете малко вода, колкото да се получи течно тесто.  Прибавете сол на вкус и оставете за ден-два да ферментира. Готово е, когато удвои обема си.

2. За да проверите дали е с правилната консистенция, вземете лъжица от тестото и го пуснете от около 30 см височина. Ако пада в права струя, значи е готово.

3. Загрейте предварително оребрен тиган на средно-силен огън и когато се сгорещи, намалете до среден огън. Можете да използвате и незалепващ тиган, ако искате да използвате по-малко олио.

4. Всемете пълна супена лъжица от течното тесто и изсипете в тигана. Разстелете до желания размер, но не го правете много тънко. Сега намажете с топинга отгоре. Поръсете малко олио, а ако използвате незалепващ тиган, ще е нужно съвсем малко. Оставете да се изпече отдолу и обърнете от другата страна.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30-35 мин.
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта