Индийски плоски питки с пилешко
Плосък пълнен хляб с кайма от печени пилешки гърди в индийски подправки.
Бон Апети
Излъчен на 26.05.2017
Индийска закуска с хляб и месо или просто пълнен хляб с мръвки от пиле тандури масала - това готвят Лора и Стоян, като се придържат към изискванията на традиционната индийска кухня. Водещите дават втори живот на пилешките гърди, като ги мариноват в ароматна смес от гарам масала с чесън, куркума, джинджифил, лют пипер, лимонов сок и кисело мляко за една нощ. След това месото се запича на тиган, без да се оттръсква от маринатата.
Още тук можете да приключите с рецептата като сервирате ароматното пилешко със свежа салата, но хрумката на Бон апети е доста по-щура. Пилешкото се наситнява в блендер, а след това се превръща в плънка на постно тесто без набухватели, замесено само с пълнозърнесто брашно, сол, вода и олио. В разточеното тесто се увива печената пилешка кайма и после се разточва повторно докато изтънее. Накрая се запича на плоча поради липса на тандури пещ и се сервира като хляб или стабилна закуска.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ