Туршия от тиквички в доматен сос
Тиквички в буркани с подлютен доматен сос.
Необходими продукти:
- 2 кг тиквички
- 2 кг домати
- 3 глави (не скилидки, а цели глави) чесън
- 3 глави лук
- 500 г чушки
- 2 моркова
- 1-2 люти чушлета (ако искате, може и повече)
- китка магданоз
- 200 г захар
- 1-2 с.л. сол
- 100 мл оцет от 9%
Начин на приготвяне:
1. Доматите обелете и нарежете на дребно. Изсипете в тава или тенджера и сложете да кипват на умерен огън.
2. През това време почистете и рендосайте морковите, а чесъна, лютите чушки и лука смелете на месомелачка. Добавете морковите и смляната смес в кипналите домати и оставете да се готви 5-6 минути.
3. Тиквичките обелете и нарежете на кубчета. Чушките почистете и нарежете на тънки лентички. Добавете ги при останалите продукти.
4. Добавете солта и захарта, бъркайте няколко минути и после оставете ястието да се готви на умерен огън 20-25 минути.
5. Добавете наситнения магданоз и оцета. Разбъркайте.
6. Изчакайте да кипне и пресипете в стерилизирани буркани. Затворете хубаво капачките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ