Сладко-кисела туршия от червени чушки
Средно | Порции 10
| Видяна: 4362
Кисела туршия от чушки със захар, розмарин и кардамон.
Необходими продукти:
- 10 големи червени чушки, нарязани на правоъгълни парчета
- 1 с.л. сол
- 3 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. сайдер или ябълков оцет
- 1 ч.ч. винен оцет
- 1 ч.л. розмарин
- 1 ч.л. смлян кардамон
Начин на приготвяне:
1. Измийте чушките и ги нарежете на правоъгълници.
2. Отстранете жилите и семената.
3. Поръсете със сол и оставете да престоят 4 часа.
4. Изплакнете в гевгир.
5. Сложете в голяма тенджерка чушките със захарта, кардамона, розмарина и оцета да заврят до сгъстяване.
6. Налейте в затоплени буркани, докато сместа е още гореща, като оставите 0,6 см разстояние от горния ръб.
7. Изтрийте ръбчетата и завинтете хубаво капачките. Сложете бурканите да се варят във вода за 5 мин.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ