Триъгълници с пълнеж от зеле и сьомга
Хрупкави триъгълничета с пълнеж от риба и зеленчуци.
Необходими продукти:
За тестото:
- 20 г мая
- половин чаша мляко
- щипка сол
- 250 г пшенично брашно
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. масло
За пълнежа:
- 200 г зеле
- 200 г сьомга
- 3 с.л. сметана
- 1 яйце, разбито
- 2 ч.л. смлян кимион
- 2 с.л. босилек
- прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Смесете млякото, маята и захарта, за да получите квас. Сложете на топло и изчакайте, докато удвои размера си.
2. Пресейте брашното, разбъркайте със зехтин, добавете кваста и разбъркайте добре. Замесете гладко и стегнато тесто. Сложете на топло и изчакайте 45 минути да се надигне.
3. Подгответе пълнежа. Сгответе на пара зелето за около 5 минути и го нарежете.
4. Нарежете сьомгата, смесете я със зелето, добавете кимион, босилек, яйце, сметана и черен пипер.
5. Разточете тестото, нарежете на квадрати и сложете в центъра на всеки квадрат лъжица пълнеж. Сгънете така, че оформите триъгълник, като запечатате с пръсти краищата. Направете същото с останалите квадрати, докато свършите пълнежа.
6. Разтопете маслото и намажете всеки триъгълник.
7. Печете в предварително загрята фурна, на 180 градуса, около 15 минути, докато станат златисти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ