Регистрация

Триъгълници с пълнеж от зеле и сьомга

Триъгълници с пълнеж от зеле и сьомга
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1874

Хрупкави триъгълничета с пълнеж от риба и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 20 г мая
  • половин чаша мляко
  • щипка сол
  • 250 г пшенично брашно
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. масло

За пълнежа:

  • 200 г зеле
  • 200 г сьомга
  • 3 с.л. сметана
  • 1 яйце, разбито
  • 2 ч.л. смлян кимион
  • 2 с.л. босилек
  • прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Смесете млякото, маята и захарта, за да получите квас. Сложете на топло и изчакайте, докато удвои размера си.

2. Пресейте брашното, разбъркайте със зехтин, добавете кваста и разбъркайте добре. Замесете гладко и стегнато тесто. Сложете на топло и изчакайте 45 минути да се надигне.

3. Подгответе пълнежа. Сгответе на пара зелето за около 5 минути и го нарежете.

4. Нарежете сьомгата, смесете я със зелето, добавете кимион, босилек, яйце, сметана и черен пипер.

5. Разточете тестото, нарежете на квадрати и сложете в центъра на всеки квадрат лъжица пълнеж. Сгънете така, че оформите триъгълник, като запечатате с пръсти краищата. Направете същото с останалите квадрати, докато свършите пълнежа.

6. Разтопете маслото и намажете всеки триъгълник.

7. Печете в предварително загрята фурна, на 180 градуса, около 15 минути, докато станат златисти.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта