Регистрация

Сьомга тартар с уасаби

Сьомга тартар с уасаби
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2317

Маринована сьомга по китайски с хайвер и див лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г прясна сьомга
  • 2 с.л. мирин
  • 1 с.л. саке
  • 1 ч.л. уасаби паста (или прясно настъргано уасаби)
  • 3 с.л. соев сос
  • ½ ч.л. мисо
  • 1/2 ч.л. захар
  • 1-2 ч.л. прясно изцеден лимонов сок
  • 4 с.л. хайвер от морска риба
  • див лук за украса

Начин на приготвяне:

1. В малка купа смесете мирина, сакето, уасабито, соевия сос, соса мисо, захарта и половината лимонов сок. Опитайте на вкус и добавете каквото прецените за необходимо.

2. Отстранете кожата на сьомгата (ако има) и я нарежете на кубчета от по ½ см. Сложете ги в неметална купа и смесете с част от маринатата. Опитайте и добавете още, ако е необходимо. Вкусът на маринатата не бива да доминира обаче.

3. Покрийте здраво купата с найлоново фолио и оставете в хладилника за 30 мин. - 2 часа.

3. Сложете метален ринг (около 6 см диаметър) в средата на чинията, в която ще поднесете предястието. Сложете ¼ от маринованата риба и притиснете хубаво в ринга, за да приеме формата му. Повторете с останалите чинии.

4. Върху всеки ринг сьомга сложете голяма лъжица от хайвера и поръсете с нарязания на по 2 см парчета див лук.

5. Поднесете веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта