Регистрация

Трикове при избора на люти чушки



Трикове при избора на люти чушки
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 5390

Разликата между лютите чушлета халапеньос, боне (хабанеро) и серано.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

     Южноамериканските люти чушки са наистина парещи. Това важи за широкоразпространените халапеньос, още по лютите им събратя - боне, познати и като хабанеро. Сераното пък са със средна лютивина и могат да се хапват от хора с по-чувствителен език. Най лютата част от всяка чушка са семките, следвани от дебелия й връх. Крайчето е най-слабо, обяснява Жак Пепен. Освен това виртуозният кулинар разкрива начин за нарязването им, така че да станат на малки ненатрапчиви парчета и да може вкусът им да се разпространи равномерно из цялото ястие. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 мин.
Време за готвене: 1 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта