Скариди с халапеньо и сирене
Пълнени люти чушлета със скариди и сирене.
Необходими продукти:
- 6 чушлета халапеньо
- 12 средни скариди, сварени
- 2 с.л. песто
- 2 с.л. майонеза
- 1 скилидка чесън
- 1 шепа сирене по избор
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
На чушлетата:
1. Измийте и подсушете халапеньото. Нарежете го на половинки и отстранете семената, защото те са най-люти. Намажете със зехтин или олио за готвене.
На плънката:
2. Отстранете опашките на скаридите и ги измийте. Нарежете скаридите много фино и ги сложете в купа. Счукайте чесъна много фино и го сложете при скаридите. Добавете също 2 с.л. песто и 2 с.л. майонеза. С майонезата всичко ще се обедини хубаво. Овкусете със сол и пипер и напълнете с тази паста разполовените чушлета.
На цялото ястие:
3. Добавете сирене по избор върху вече напълнените чушлета и ги сложете да се запекат на грила за 3-4 мин. на средно-силен огън.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ