Фарширована треска с гъби
Пълнена риба с гъби и копър.
Необходими продукти:
- 3 филета от риба треска
- 300 г печурки
- връзка копър
- 1 глава лук
- сол и пипер на вкус
- 1 яйце
- 2 с.л. брашно
- 2 с.л. олио или зехтин за готвене
- 40 г масло
Начин на приготвяне:
1. Лука наситнете, гъбите почистете и нарежете на кубчета.
2. Сгорещете 30 г маслото и запържете в него гъбите и лука. Овкусете със сол и пипер.
3. В плоска чиния разбийте яйцето.
4. Наситнете копъра и го смесете с гъбената запръжка.
5. Осолете и опипрете рибата.
6. Разпределете плънката в парчетата риба и ги завийте на рулца. Фиксирайте с шишчета или клечки за зъби, за да не се разтворят.
7. Сгорещете растителната мазнина и разтопете в нея останалите 10 г масло.
8. Овалвайте рибните рулца първо в яйцето, след това и в брашното и пържете в мазнината до готовност от всички страни. Не отнема много време, затова внимавайте да не прегорите.
9. Поднесете с лимон, наситнен копър и пресни зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ