Регистрация

Пай с ревен

Пай с ревен
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4005

Питка със зеленчуци и покривало от масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 300 г брашно
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 150 г свежо сирене
  • 6 с.л. мляко
  • 6 с.л. зеленчуково олио
  • 75 г захар
  • 1 пакетче ванилова захар
  • щипка сол

За пълнежа:

  • 1 кг ревен

За топинга:

  • 80 г масло
  • 80 г захар
  • 100 г брашно

Начин на приготвяне:

1. Смесете необходимите продукти за тестото в купа и омесете с ръце или в машина за около 2 мин. до получаването на гладко тесто. Ако е необходимо, добавете още мляко.

2. Разточете тестото на пласт с дебелина около 0,5 см и го сложете в тавичка за печене или формичка за пай.

3. Измийте, но не обелвайте ревена. Нарежете го на парчета и ги сложете върху тестото.

4. Смесете необходимите продукти за топинга в купа, омесете и тях, до получаването на трохи, с които покрийте ревена.

5. Загрейте предварително фурната на 200°С и печете пая 25 - 30 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта