Тиквен чийзкейк
Вкусен чийзкейк с тиква и крема сирене.
Необходими продукти:
За пълнежа:
- 600 г крема сирене
- 3/4 ч.ч. захар
- 3 с.л. кафява захар
- 3 яйца
- щипка индийско орехче
- 1/4 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. пюре от тиква (сварена тиква, разбита в блендерa)
- 1 ч.л. канела
- 1 ч.л. ром
- 1/4 ч.ч. пълномаслена сметана
- 1/2 ч.л. ванилия
За блата:
- 1 бучка масло
- 1 голям пакет натрошени бисквити
Начин на приготвяне:
1. Смесете натрошените бисквити с маслото и ги притиснете във формичка за пай. Оставете в хладилника за час.
2. Разбийте крема сиренето със захарта с електрически миксер или на ръка, ако предпочитате. Трябва да се получи пухкава кремообразна смес.
3. Прибавете едно по едно яйцата, като ги разбърквате в сместа. След това сложете рома, сметаната и ванилията.
4. В отделна купа пресейте брашното с канелата и индийското орехче. Сложете ги при тиквеното пюре.
5. Прибавете тиквената смес при сиренето и разбъркайте до хомогенност.
6. Сложете готовата плънка в блата и печете на водна баня (в друг съд, като водата стига до половината от съда на пая) в предварително загрята на 180ºC фурна.
7. Когато пъхнете нож за проверка, той трябва да излиза чист. Охладете до стайна температура и дръжте в хладилник. Преди сервиране оставете за 30 мин. на стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ