Тиквен кейк с паста от сладък боб
Средно | Порции 4
| Видяна: 2527
Десерт с тиква и мед.
Необходими продукти:
- 1 консерва (425 г) пюре от тиква
- 200 г кафява захар
- 3 с.л. мед
- 3 с.л. мирин
- 4 яйца
- 1/2 ч.ч. олио
- 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сода за хляб
- 400 г брашно
- 500 г паста от сладък боб
- малко сусамови семена
Начин на приготвяне:
1. Сложете всички необходими продукти (с изключение на бобената паста и сусама) в голяма купа и смесете хубаво.
2. Прибавете бобената паста в течното тесто и разбъркайте бавно, но не смесвайте прекалено.
3. Намажете тавичка с размери 22,9 x 33 см с масло. Сложете течното тесто в тавичката.
4. Поръсете със сусамови семена.
5. Печете 40 мин. на 160°С.
Най-важните съставки
бакпулвер, боб, брашно, бяло сусамено семе, кафява захар, мед, олио, пюре от тиква, сода за хляб, сол, яйце
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ