Регистрация

Тесто за палачинки с бити белтъци

Тесто за палачинки с бити белтъци
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4099

Смес за сладки или солени палачинки с мляко и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 ч.ч. мляко
  • 3 яйца
  • 2 ч.ч. брашно
  • 30 грама масло
  • 80 мл олио
  • 2 с.л. захар
  • 1-2 щипки сол
  • още малко масло за намазняване на тигана

Начин на приготвяне:

1. Загрейте леко 2 ч.ч. мляко и добавете в него 30 грама масло, 2 с.л. захар, малко сол и жълтъците на трите яйца. Белтъците приберете в хладилник да се изстудят.

2. Разбийте добре сместа и сипете в нея брашното.

3. Замесете тесто от тези продукти и след като разбиете бучките от брашно в него, добавете останалата 1 ч.ч. мляко.

4. Разбийте охладените белтъци на пяна и ги добавете в сместа. Сипете вътре и олиото и разбъркайте хубаво. Консистенцията трябва да е като на разбита заквасена сметана.

5. Сложете малко масло на дъното на тиган и след това излейте част от сместа равномерно, за да се получи палачинка. Печете двустранно до готовност.

6. След изваждане на палачинките ги обтривайте повторно с масло по желание.

7. Поднесете с любимото сладко, плодове или солена плънка по желание.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта