Тестени охлюви с шунка и кашкавал
Хрупкави хапки от колбас и чедър с барбекю сос.
Необходими продукти:
- 500 г готово тесто за пица (купете си от магазина или си замесете вкъщи)
- 100 мл барбекю сос (или кетчуп барбекю)
- 300 г от любимата мръвка (можете да импровизирате с всякакъв колбас като шунка, роле, бекон и каквото харесвате; можете да използвате и домашно месо от предишно готвене и дори кайма)
- 200 г чедър или друго жълто сирене, родственик на кашкавала
- 1/2 връзка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Премесете тестото и го разточете на кора с дължина около 25 см. и широчина около 15 см.
2. Намажете отгоре с барбекю соса.
3. Върху него разпределете наситнения колбас или накъсаните на малки мръвчици месца.
4. Отгоре поръсете с рендосаното жълто сирене, което сте си избрали.
5. На финала ръснете наситнените листенца зеленина.
6. Завийте стегнато руло.
7. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса. Застелете си тава с хартия за печене и с остър нож с гладко острие нарежете получения тестен салам на охлювчета с дебелина около 2-2,5 см. Подредете ги върху хартията в тавата. Не е нужно да ползвате линия или метър - работете на око и просто се стремете да са еднакви по размер.
8. Запечете в загрятата фурна за 10-15 минути.
9. Сервирайте по желание със сос за потапяне, като остатъка от барбекю соса ще свърши идеална работа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ