Масленки с извара и канела
Сиренки с масло и канелена коричка.
Необходими продукти:
- 450 г извара
- 250 г масло
- 1/2 ч.л. сода
- 15 г ванилова захар
- 400 г брашно
- 150 г захар
- 1 с.л. канела
Начин на приготвяне:
1. Изсипете изварата и размекнатото на топло масло в купа. Добавете ванилията и пюрирайте с пасатор. Добавете содата и разбъркайте.
2. Пресейте отгоре брашното и замесете тесто. В началото ще се държи "невъзпитано", но постепенно ще спре да лепне. Приберете го в плик в хладилника за 40 минути.
3. Разделете тестото на две топки, за да работите по-лесно. Едната върнете в хладилника и се заемете с другата. Разточете я на тънка кора, с дебелина под 1 см.
4. С отвора на чаша или с ринг изрежете кръгове.
5. В чиния смесете канелата и захарта. Застелете тава с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 190 градуса без вентилатор.
6. Взимайте кръгче, овалвайте в канелената захар, прегъвайте на две, после овалвайте пак, прегъвайте на още две и редете с отстояние в тавата.
7. Печете 15 минути, като през това време си подготвите втората тава от втората топка тесто.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ