Телешко булгоги с моркови
Средно | Порции 5
| Видяна: 3621
Мариновано говеждо, гарнирано със зеленчуци и сусам.
Необходими продукти:
За говеждо с маринатата:
- 1 к говеждо филе, нарязано тънко
- 1 чаша сок от круши
- 3 с.л. захар
- мед
- 1 средно голяма глава лук, нарязан
- 4 скилидки чесън
- малко сол
- пипер
- около ½ чаша соев сос
- малко сусамово масло
- 3 кръгчета джинджифил, настърган
За гарниране:
- гъби шиитаке или бели гъби, нарязани
- нарязани на жулиени моркови
- препечени сусамови семена
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички съставки на маринатата, накиснете телешкото в нея и го приберете в хладилника за една нощ.
2. Извадете парчетата джинджифил.
3. Прибавете гъбите и морковите в сместа и изпечете на грил или изпържете до готовност.
4. Наръсете ястието със сусамовите семена и сервирайте върху сварен бял ориз.
Най-важните съставки
гъби шийтаке, джинджифил, захар, лук, мед, моркови, печен сусам, соев сос, сок от круши, сол, сусамово масло, телешко филе, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ