Телешки стек с рукола и патладжан
Телешка пържола със зеленчуци и пармезан.
Необходими продукти:
- 2 средни телешки стека, овкусени
- 1 голяма шепа рукола
- 2 с.л. пармезан, настърган
- 1 среден патладжан, нарязан
- 2 средни домата, нарязани на кубчета
- 2 ч.л. сушен риган
- 1 с.л. балсамов оцет
- 3 стръка мащерка
- 3 цели скилидки чесън, 2 обелени и нарязани
Начин на приготвяне:
1. В сгорещен тиган прибавете малко зехтин Extra Virgin, прибавете и нарязания чесън, патладжаните и ригана. Сотирайте и разбърквайте 7 мин. Прибавете доматите и балсамовия оцет и сотирайте още 10 мин. Заделете.
2. В сгорещен незалепващ тиган, поръсете малко олио и настърган пармезан, колкото да покрие повърхността на съда. Изпържете до златисто. Изключете котлона и оставете да се охлади. С щипки извадете слоя сирене от тигана и заделете върху хартиена кърпа.
3. Запечете на силен огън пържолите, цялата скилидка чесън и мащерката в сгорещен тиган. Печете пържолите по 4 мин. на страна, като добавяте с лъжица олио от запечения чесън и мащерка. Увийте стековете във фолио и махнете чесъна и мащерката. След 10 мин. махнете фолиото и нарежете стековете на филийки.
4. Поднесете върху рукола и поръсени с патладжанова салца и пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ