Регистрация

Телешки стек с чери домати и аспержи

Телешки стек с чери домати и аспержи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1712

Телешки пържоли с гарнитура от зеленчуци соте.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 дебели телешки пържоли (общо около 1 кг)
  • 600 г чери домати (изберете си шарени)
  • 400 г аспержи
  • 80 г масло
  • 2 с.л. олио
  • 4-5 скилидки чесън
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Телешките стекове обтрийте със сол и пипер и в никакъв случай НЕ начуквайте. Отгоре покапете с 1 с.л. олио.

2. Доматите измийте, цепнете в горната част с нож и подредете в тавичка. Запечете на 200 градуса за 8-10 минути.

3. Аспержите пуснете в 1 литър вряща вода, в която сте разтворили 1 с.л. сол. Варете 2 минути и отцедете през гевгир. Залейте със студена вода.

4. Сгорещете тиган с незалепващо покритие. Запечатайте телешкото за по 2,5 минути от страна. Прехвърлете мръвките в тава и сложете резени масло върху тях.

5. Извадете доматите и охалдете фурната до 175 градуса. Сложете месото вътре и печете 8 минути.

6. През това време в тигана от запечатването добавете 1 с.л. олио и изчегъртайте загорелите парченца.

7. Чесъна наситнете и добавете в тигана заедно с 40 г масло (приблизително). Добавете аспержите и доматите и гответе няколко минути докато се запържат.

8. Готовото телешко оставете да почине 5-6 минути на стайна температура, прехвърлете в индивидуални порции и поднесете с гарнитурата и още резен масло по желание.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта