Регистрация

Телешки кюфтета с моркови и лук

Телешки кюфтета с моркови и лук
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2161

Кюфтета от домашна телешка кайма със зеленчуци на пара.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 грама телешко
  • 1 глава лук
  • 1 яйце
  • 1 морков
  • 2 филии хлаб
  • сол, пипер, чубрица и кимион на вкус

Начин на приготвяне:

1. Измийте хубаво телешкото месо, нарежете на кубчета и изплакнете отново.

2. Пригответе си също моркова - нарязан на дебели шайби, лука на парчета и филийте хляб - намокрени във вода и след това отцедени.

3. Ако работите с чопър, минете продуктите през него, като може да сложите и всичко заедно, стига контейнерът му да ги побере. Ако ли не - прекарайте съставките през месомелачка.

4. В готовата кайма счупете яйцето и сложете подправки на вкус. Замесете добре.

5. С намокрени ръце, за да не се лепи месото, оформете сплеснати кюфтенца.

6. Сега можете да изберете начина на готвене. Аз предпочитам да използвам уреда за готвене на пара (за 40 минути на 200 градуса), защото кюфтенцата стават въздушни и здравословни, но вие можете да ги изпечете в намазнена тавичка или да ги оваляте в брашно и да запържите на маслена баня, а след това да отцедите върху домакинска хартия.

 

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта