Супа с домати, чесън, трохи и телешко
Лесно | Порции 4
| Видяна: 1588
Телешка супа с чеснов дъх и хлебен акцент.
Необходими продукти:
- 6 скилидки чесън
- 3 домата - общо около 400 грама
- 4 с.л. растителна мазнина
- 1 и 1/2 ч.ч. трохи от бял хляб
- 1 ч.л. червен пипер
- 1,3 литра телешки бульон (ако нямате сос от варене на месо, разтворете сухи кубчета бульон във вода)
- 400 грама варено телешко месо или телешки колбас (може и да пропуснете месото по желание)
Начин на приготвяне:
1. Минете чесъна през преса или намачкайте в хаванче.
2. Обелете доматите, ако желаете и ги нарежете на ситни кубчета.
3. Загрейте в тенджера мазнината, запържете в нея чесъна за минута, добавете хлебните трохи и пържете до златисто.
4. Добавете доматите, червения пипер, наситнените късчета телешко месо и залйте с бульона.
5. Оставете да заври на умерен огън и след това да кипи 15-тина минути.
6. Поднесете супата гарнирана със сметана или наситнени листа магданоз и целина.
Най-важните съставки
домат, олио, растителна мазнина, телешки бульон, телешко, телешко филе, хлебни трохи, червен пипер, чесън
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ