Запържено телешко с червени пиперки
Телешко със зеленчуци и бял ориз.
Необходими продукти:
- 300 г телешка/говежда плешка, нарязана на тънки ленти
- 2 скилидки чесън, фино нарязан
- 1 с.л. настърган джинджифил
- 1 голяма червена чушка, нарязана
- 1 голяма глава лук, нарязан
- сусамово олио
- слабо солен соев сос
- смляно пеперончино или сос табаско
- сол и пипер на вкус (можете да не слагате сол, защото обикновено соевият сос осолява достатъчно ястието)
- задушен бял ориз
Начин на приготвяне:
1. Смесете джинджифила, чесъна, 1-2 с.л. сусамово олио и телешкото в купа, за да се маринова. Оставете в хладилника за 10 мин.
2. Загрейте тиган и прибавете 1-2 с.л. сусамово олио, когато тиганът се сгорещи.
3. Прибавете лука и изпържете докато омекне и стане прозрачен.
4. Прибавете маринованите телешки ленти, заедно с чесъна и джинджифила при сотирания лук в тигана. Гответе на силен огън и разбърквайте често, докато месото покафенее.
5. Прибавете нарязаната чушка, малко соев сос, поръсете с пипер и смляно пеперончино/сос табаско.
6. Поднесете със задушен бял ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ