Тапсилог - телешко с ориз
Екзотично филипинско ястие с говеждо, ориз и зелен лук.
Необходими продукти:
За месото и марината:
- 1 кг говеждо филе
- 1 цяла глава чесън, накълцана на дребно
- ¾ ч.ч. оцет
- ¼ ч.ч. бяла кристална захар
- 1 с.л. сол
- 1 с.л. черен пипер
За пържения ориз с чесън:
- 2 ч.ч. ориз (сготвен, останал от миналия ден)
- 5 скилидки чесън
- няколко стръка зелен лук, нарязан
- сол и черен пипер на вкус
- ½ малка глава бял лук
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
Това е филипинско ястие, което се приготвя от сушено или пушено говеждо месо, пържен ориз и яйца.
1. Сложете всички съставки за маринатата (без месото) в голям съд или плик и ги смесете. Разбъркайте ги добре, а след това сложете месото да се маринова. Оставете го да се маринова 2 дни за най-добър вкус. Ако бързате, можете да го мариновате и само 30 мин.
2. Когато месото се е мариновало, запържете го в тиган. Оставете настрана.
3. Пригответе пържения ориз с чесън в същия тиган. Първо запържете чесъна, след това лука, после ориза, прибавете зеления лук и накрая поръсете със сол и черен пипер.
4. Сервирайте с пържено яйце за гарнитура. Можете да гарнирате и с парче краставица или портокал.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ