Талятели с пилешко и сос
Талятели с пилешко и сос от диви гъби с бяло вино и трюфелово олио.
Необходими продукти:
- 200 г филе от пилешки бутчета без кожата
- пакет пресни талятели
- 1/2 ч.ч. хубаво бяло вино
- микс от гъби: кладница, шийтаке, обикновени малки печурки, големи диви гъби
- чесън
- френски лучен микс за супа (на прах)
- шафран
- доброкачествено трюфелово олио
- 200 г доброкачествен бекон
- див лук за украса
Начин на приготвяне:
1. Сварете едро нарязаното пилешко - оставете на слаб огън за около 1/2 час или докато пилешкото омекне и може да се накъса лесно.
2. Запържете малко фино нарязан на кубчета бекон до покафеняване и докато стане хрупкав.
На соса с бяло вино и гъби:
1. Задушете на слаб огън гъбите с малко зехтин и прибавете нарязания чесън. Прибавете пипера, след това налейте 1-2 чаши от бялото вино. На този етап прибавете малко френски микс за лучена супа. Той придава съществен аромат на ястието, за разлика от обикновения пилешки бульон. Прибавете щипка шафран на прах или 2-3 стръка шафран. Оставеде да се сгъсти.
2. Прибавете прясно сварени талятели и пилешкото. Поръсете със сол и пипер на вкус. Накрая поръсете доброкачествен зехтин extra virgin и малко трюфелово олио.
3. Поръсете с нарязан див лук и поднесете.
4. Поднесете с допълнително сос на дъното на чиния и след това за завършек поръсете със зехтин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ