Паста със зеленчуци и хрупкави скариди
Италиански спагети с маслини, каперси и морски дарове.
Бон Апети
Излъчен на 14.12.2016
Ако искате да направите у дома си вкусна италианска паста, то опитайте с тази рецепта да се пренесете на Ботуша. За основа на ястието водещите се спират на талятели, но можете да опитате и с друг вид "спагетоподобни" по ваше желание. Важното е да не ги преварявате, за да останат "ал денте" или хрупкави в средата си, което е признак за добре сготвена паста по италианските стандарти. Следва направата на запръжка от зеленчуци, зелени маслини и подправки, като за финал в тигана се наместват и талятелите, за да се овкусят добре. Можете да спрете с рецептата дотук, като я обявите за автентично постно италианско ястие, но можете да я превърнете и в разкошна луксозна храна, като си направите хрупкави скариди, панирани в галета панко, с които да поднесете плоските спагети. Вижет как се готви тази италианска вкусотия във видеото:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ