Регистрация

Талятеле с телешко и черен пипер

Талятеле с телешко и черен пипер
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3501

Талятеле с месо и източни подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет тънко нарязано телешко
  • 2 чушки (червени или зелени), фино нарязани
  • 2 вида гъби (шийтаке, шимеджи или други по избор), нарязани
  • 2 скилидки чесън, нарязан на много тънки филийки (например с белачка за зеленчуци)
  • 2 шалота, ситно нарязани
  • 1 малко парче джинджифил, настърган
  • 2 с.л. черен пипер на зърна
  • 2 с.л. сос от стриди
  • щипка захар
  • малко мирин
  • малко сусамово олио
  • малко соев сос
  • 1 връзка пресен кориандър, едро нарязан
  • 3 или 4 стръка зелен лук, фино нарязан
  • пресни талятеле, за около 2 порции
  • сокът на 1/2 лайм

Начин на приготвяне:

1. В блендер смесете зърната черен пипер, мирина, соса от стриди, сусамовото олио и захарта на гъста паста. Вкусът трябва да е сладко-пикантен.

2. Сложете малко вода в тенджерка за пастата.

3. Сгорещете зехтин в уок. Запържете като разбърквате нарязаните чушки и гъбите. Сипете малко соев сос за цвят. Овкусете с малко сол. Когато омекнат, ги сложете в огнеупорен съд и заделете.

4. Щом водата кипне, прибавете пастата. Сварете според указанията на опаковката, а през това време пригответе телешкото.

5. В уока сгорещете още малко олио. Изпържете телешкото, чесъна, джинджифила и шалота. Когато телешкото е напълно готово, прибавете гъбите и чушките. Сипете соса с пипера от блендера. Разбъркайте хубаво и изключете котлона.

6. Отцедете пастата и я сложете при телешкото в уока. Прибавете нарязания кориандър и зелен лук, разбъркайте всичко и поднесете веднага, поръсено със сок от пресен лайм.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта