Паста Строганов с кайма и гъби
Талятели с кайма и сметана.
Бон Апети
Излъчен на 22.11.2017
Лора и Стоян създават интересна интерпретация на традиционното ястие Бьоф Строганов, като поднасят негово подобие върху канапе от паста, за да се получи едно питателно тестено основно ястие с месо и киселеещ сос от заквасена сметана. Това е хитра идея, ако не искате да хапвате крехкото телешко с хляб, но все пак целите да се заситите. Рецептата се приготвя лесно, но е изтънчена и апетитна.
В тиган с масло запържваме наситнени лук и чесън и щом започнат да придобиват прозрачност, добавяме нарязани на парчета гъби и оставяме да се готви. В друг съд със загрята мазнина добавяме смляна телекшка плешка, която готвим до разпад на трохи, след това овкусяваме със сос Уорчестър и наливаме телешки бульон. Оставяме на огъня докато течността се редуцира, а месото стане особено крехко и апетитно.
В тигана с телешкото добавяме заквасена сметана и изсипваме сготвените зеленчуци - получава се апетитна заливка за паста, подобна на сос Карбонара с кайма, но тук вместо доматения сос присъства киселата нотка на заквасената сметана.
Пастата се сварява в подсолена вода. Лора и Стоян избират талятели, но човек може да се спре на всякакъв вид паста, та дори и на орзо. В големи чинии на дъното се поставя от сварената паста, отгоре се разпределя каймяната запръжка, след това се добавя по лъжичка закрасена сметана и накрая се поръсва с наситнен пресен магданоз. Ястието е готово за сервиране в цялата си прелест.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ