Тайната на съхранението на червения хайвер
На каква температура и в какъв съд да държим хайвера от сьомга.
Необходими продукти:
- стабилно количество червен хайвер
Начин на съхранение:
1. Избор на подходящата температура - ако искате хайверът да запази вкуса и питателните си свойства за дълго време не си и помисляйте да го държите извън хладилника. Ако ще ви трябва след по-продължителен интервал, то възползвайте се направо от фризер. Помнете, че рибните яйца се развалят на топло място за няколко дни.
2. Избор на съд - По-добре разпределете хайвера в няколко по-малки съдинки, отколкото да изберете по-голям. Важно е да няма въздух в съда, защото в противен случай рибните яйца ще се съсухрят дори и съхранявани на доста студено място. А така вкусът им ще стане неприятен.
3. Прибори за хайвер - Ако съхранявате хайвер в бурканче или друг съд и искате да извадите част от него, в никакъв случай не използвайте метална или стоманена лъжица. Вместо това прибегнете към алтернативни неметали като пластмаса, дърво или керамика. Ако ще вадите цялото съдържание за консумация в следващите час-два - няма проблем да изгребете съдържанието с метален прибор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ