Същинското замесване на яйчено тесто за козунак с локум - част 3
Средно | Порции 8-12
| Видяна: 3370
Как се натиска тестото, за да гарантира козунак с мека сърцевина.
Козунакът изисква внимание, сръчност и умения. Ето продължението на част 1 и част 2, в които се учим как се замсва сладкото великденско хлебче. Тук вече вкарваме в акция цялото брашно и започваме да месим гладко, еластично и нелепкаво тесто. Учим се на техниката как от сместта се получава нелепнеща субстанция, която се натиска по точно определен начин.
Най-важните съставки
брашно, ванилия, захар, ликьор, лимонова кора, локум, масло, мая, мляко, олио, орехи, прясна мая, ром, сол, стафиди, яйце
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ