Козунак с локум, лимонова кора, стафиди и ванилия - част 1
Средно | Порции 8-12
| Видяна: 5870
Първи тур от замесването на голям домашен козунак с жива мая.
Странна, но явно ефикасна техника за направата на козуначено тесто. В брашното се прави директно кладенче, където живата мая се натрошава, поръсва със захар, за да ферментира хубаво и след това се оставя на топло, за да шупне. А в този хляб за Възкресение слагаме и богата плънка, която ще го направи още по-вкусен заради съчетанието от сушени плодове, ядки и локум.
Най-важните съставки
брашно, ванилия, захар, ликьор, лимонова кора, локум, масло, мая, мляко, олио, прясна мая, ром, сол, стафиди, яйце
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ