Регистрация

Съчуанско ма по доуфу

Съчуанско ма по доуфу
Трудно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 3611

Телешко с тофу по китайски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/4 ч. ч. смляно телешко
  • 1/2 ч. л. фино нарязан на кубчета джинджифил
  • 1/2 ч. л. фино нарязан на кубчета чесън
  • 1 ч. л. фино нарязан на кубчета зелен лук (запазете малко за украса)
  • 2 с. л. олио за готвене
  • 2 с. л. люта бобена паста (намира се във всички китайски магазини)
  • 1 ч. л. зърна черен пипер
  • соев сос
  • 1/2 с. л. захар (или на вкус)
  • 1 ч. л. вино за готвене
  • 1 ч. ч. пилешки бульон
  • 1 кутия меко или средно твърдо тофу

По желание:

  • чили олио (за ярко-червен цвят)

Начин на приготвяне:

1. Сложете зърната черен пипер в тенджерка.

2. Гответе докато прегорят леко.

3. Извадете ги в чиста купа да се охладят.

4. Счукайте ги.

5. Добавете 1 с.л. олио за готвене в чиста тенджера.

6. На слаб огън, добавете смляното телешко с 1 ч.л. соев сос.

7. С шпатула разбъркайте телешката кайма, докато стане почти суха и я извадете.

8. В същия съд, добавете 1 с. л. олио за готвене.

9. На среден огън, добавете 2 с. л. от лютата бобена паста.

10. Добавете джинджифила, чесъна, зеления лук и разбъркайте.

11. Добавете 1 ч. ч. пилешки бульон, захар, вино за готвене, 1/2 с. л. соев сос, и оставете да заври.

12. Добавете тофуто и сготвеното смляно телешко.

13. Задушавайте 20 мин.

14. Добавете смления черен пипер (и чили олиото) и разбъркайте.

15. Поднесете със зеления лук.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта