Суши салата с уасаби и раци
Японска шарена салата с морски дарове.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. суров суши ориз
- 1 червена чушка
- 1 жълта чушка
- 1 оранжева сладка чушка
- 1 краставица
- 1 морков
- 1 с.л. оризов оцет
- 1/2 ч.ч. светъл соев сос
- 1/2-1 ч.л. уасаби
- 2 листа пресни кори за суши от водорасли
- 1 ч.ч. рачешки рулца (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Сварете ориза и го охладете за 5 мин.
2. През това време нарежете трите вида чушки на средно големи квадрати.
3. Нарежете краставицата на филийки, без да я белите, след това нарежете всяка филийка на четвъртинки.
4. Настържете моркова.
5. Прибавете оризовия оцет при ориза и разбъркайте.
6. Сложете всички зеленчуци при ориза и отново разбъркайте.
7. Смесете в буркан с капачка соевия сос и уасабито до пълна хомогенност.
8. Налейте така получения сос в купата с ориза.
9. Натрошете корите водорасли върху салатата.
10. По желание украсете с рачешки рулца и поднесете с джинджифил от туршия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ